Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری فارس، مستند «اوین لند» به کارگردانی عباس مرادیان و تهیه‌کنندگی داوود مرادیان امروز در خبرگزاری فارس رونمایی شد.

مراسم رونمایی این مستند با حضور حجت الاسلام محمدرضا زائری، عباس مرادیان (کارگردان)، سرمدی (مسئول موسسه قرآنی تبیان) و جمعی از عوامل مستند و علاقه‌مندان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در ابتدا حجت الاسلام زائری گفت: مدت‌ها بود که دنبال فرصتی بودم تا بتوانم از آقای جمالان بابت ساخت چنین مستندی تشکر کنم که در اینجا محقق شد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اتفاق تلخی در حوزه فرهنگی در کشور افتاد و آن هم غفلت ما به کودکان و نوجوانان بود و کمتر کسی مثل مقام معظم رهبری به آن توجه کرد.

زائری در همین زمینه افزود: درگیری ما در آن سالها با موضوع دفاع مقدس و بی توجهی رایج از طرفی دیگری باعث شد تا اموری مثل کودک و نوجوان را فراموش کرده و به برگزاری همایش‌های علمی که فکر می‌کردیم مهمتر از کودک و نوجوان است، بپردازیم.

وی در ادامه بیان داشت: برخی‌ها هم بعد از پیروزی انقلاب به جریان انقلابی جبهه فرهنگی گفتند که این کارهای کودکانه را گنار بگذارید و به کارهای مهمتر از جمله برگزاری همایش و ... بپردازید. این در شرایطی بود که اتفاق اصلی و مهم در پیش دبستانی‌ها در حال رخ دادن بود و ما داشتیم در دانشگاه کار می‌کردیم!

زائری با اشاره به اهمیت تربیت کودکان در همان رنج سنی گفت: ما هنوز از این غفلت بیدار نشدیم و نزدیک به سه دهه است که درگیر آن هستیم. همه بحران‌ها دقیقا در همان سن کودکی اتفاق می‌افتد.

مدیر مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی ضمن بیان اینکه والت دیزنی رویایی کودکان آمریکایی است، بیان داشت: کاری که والت دیزنی می‌کند الگوسازی است و تمام دنیا را در بر می‌گیرد. طی سالهای اخیر یکی از دلیل‌های طلاق در کشور آمریکا شیفتگی و علاقه یکی از زوجین به عروسک‌های والت دیزنی است که زندگیشان را تحت الشعاع قرار داده است.

زائری با بیان خاطره‌ای از یکی از دوستانش گفت: یکی از دوستانم فرزند خردسالش را به مهد کودک فرستاده بود و بعد از مدتی کودک گفته بود مربی مهدم گفته سی دی کارتون با خودتان بیارید. پدر این کودک از چند نفر پرس و جو کرده تا متوجه شده مربی مهدکودک فرزندش بچه‌ها را با دیدن سی دی سرگرم می‌کند و خودش بافتنی می‌بافد و سی دی‌هایش قدیمی شده و الان از بچه‌ها خواسته تا در خرید سی دی با مهد کودک مشارکت داشته باشند! می‌خواهم بگویم ما در این سالها غفلت این شکلی داشتیم و به جای اینکه کودکانمان را تربیت صحیح انسانی منطقی کنیم، اتفاق دیگری را رقم زدیم.

این فعال فرهنگی با اشاره به فرهنگ غربی عنوان داشت: فرهنگ غربی در ظاهر می‌خواهد سبک زندگی درست را به مردمش معرفی کند! اینها فلسفه‌شان را از سالها پیش شکل داده و تمامی محصولات فرهنگی خود را روانه بازار کردند.

وی با بیان اینکه شبکه‌های ماهواره‌ای عربی با هدف‌گذاری از قبل،‌ شروع به کار می‌کنند، بیان داشت: در سال 2006 توجهم به یکی از شبکه‌های عربی زبان ماهواره جلب شد. آنها در همان سال برای کودکان 8 ساله برنامه سازی می‌کردند و بعد از چند سال برای گروه سنی 15 سال برنامه می‌ساختند. اول تعجب کردم که چرا گروه سنی مخاطبان این شبکه تغییر کرد و بعد متوجه شدم که اینها از همان ابتدا با هدف‌گذاری شروع به برنامه سازی کردند و با کودکان 8 ساله شروع کردند و پا به پای آنها پیش رفتند.

زائری ادامه داد: یا چند سال بعد عروسک‌هایی را ساخته و در بازار عرضه کردند که در ابتدا دعا و نماز و زیارت می‌خواند. اما بعد از چند سال دیدم که آن عروسک حجابش کنار رفت و شد همان عروسک باربی! غربی‌ها آرام آرام در دل و قلب کودکان رخنه کرده و آنها را با خود همراه می‌کنند.

وی در ادامه بیان داشت: جریانی که مد را با حفظ حجاب در جوامع اسلامی مطرح می‌کند جریانی بسیار هوشمندانه است که در چهارچوب قواعد آمریکایی فعالیت‌هایش را انجام می‌دهد. اگر حواسمان نباشد قدرت و فرهنگ غربی‌ها زندگی روزمره ما را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. متأسفانه ما نتوانستیم تفکرات دینی خود را در عمل بگنجانیم.

این فعال فرهنگی با اشاره به صحبت‌های مقام معظم رهبری گفت: اتفاقاً مقام معظم رهبری در صحبت‌هایی که داشتند به این اشاره کردند که تعدادی از جوانان مومن به صورت آتش به اختیار آمده و کاری را به ثمر رساندند که بگویند ما می‌توانیم.

وی با اشاره به سازندگان این مستند گفت: این مستند نشان می‌دهد دوستانی که در تبیان فعال هستند، ادعایی ندارند مبنی بر اینکه بخواهند خودشان را نشان دهند، بلکه می‌خواهند بگویند در فضایی که همه ناامید بوده و توانایی انجام چنین کاری را نداشتند، ما گفتیم می‌توانیم. طبیعی است که در چنین شرایطی جریان‌هایی جلوی این افراد بایستند که ناامیدی ترویج شده و جریان مستقل فرهنگی به وجود نیاید.

زائری در ادامه بیان داشت: مطمئناً اگر این دوستان به‌جای ساخت شهر بازی معارفی کار دیگری می‌کردند، از آن استقبال می‌شد و یا حتی اگر از خارج از کشور به ایران می‌آمدند و شهر بازی راه‌اندازی می‌کردند، که شبیه به شهربازی غربی‌ها بود به جرأت می‌گویم بسیاری از مسئولان و نهادها به طور جدی به آنها کمک می‌کردند.

وی در ادامه بیان داشت: اگر همین دوستان می‌خواستند برنامه‌های تکراری تولید کنند باز از آن استقبال می‌شد. همه این مخالفت‌ها به این دلیل است که مسئولان نمی‌خواهند فعالیت جذابی در حوزه فرهنگی اتفاق بیفتد. اگر همین الآن زیارت عاشورا را روی لیوان یک بار مصرف بزنیم از آن استقبال می‌شود به این دلیل که در نهایت آن را دور می‌اندازند. متأسفانه تولید فرهنگی در کشور ما زمین می‌خورد به این دلیل که نمی‌گذارند کار جذابی در این حوزه انجام شود. اگر این تولیدات انجام شود معادلاتشان برهم می‌خورد.

این فعال فرهنگی گفت: هر کسی بخواهد این معادله را برهم بزند زمین می‌خورد. در همین نظام توسط مسئولینی که بعضاً روحانی هستند این مخالفت‌ها صورت می‌گیرد. آنها معتقدند نباید کار جذاب دینی تولید شود که با مخاطب ارتباط بگیرد و اگر بگوییم همین الآن می‌خواهیم برای عید نوروز روی بابا نوروز ایرانی خودمان مانور دهیم، مطمئناً زمین می‌خوریم.

وی در ادامه بیان داشت: آنچه که مقام معظم رهبری به‌عنوان نفوذ در نهادهای مختلف بیان می‌کنند همین است. جاسوس و نفوذی کسی است که نه او را می‌شناسی و نه فکرش را می‌کنی. این افراد در نظام جمهوری اسلامی مسئولیت دارند و با بودجه نظام این کارها را انجام می‌دهند. یکی از دوستان مسئول در شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت ما هرچه تلاش کردیم به نتیجه‌ای نرسید و ترجیح دادیم توسط رهبری اقدام کنیم. همین آدم‌ها حتی در شأن خود نمی‌دانند درباره اسباب‌بازی و عروسک حرفی بزنند. اگر ساختن شهربازی موفقیت آمیز شود، آنها شکست می‌خورند.

زائری ادامه داد: در این مستند که مشکلات تولید شهربازی معارفی در شهر قم و مشهد را نشان داد، سندی دیدم که توجهم را به خود جلب کرد. سندی که درخواست سازندگان این شهربازی معارفی از مسئولین مربوطه بود که به آن هوشمندانه پرداخته شده بود. شهربازی که می‌خواست الگوی نظام ما باشد و جمهوری اسلامی بتواند آن را صادر کند به یادگاری و امضا تبدیل شده و در نهایت کسی که قرار بود تشویقش کنند، مدام با درهای بسته روبرو می‌شد و در آخر هم به دلیل بدهی‌ فکر به زندان افتادن در سرش افتاد.

وی ادامه داد: نگرانی آقای جمالان در شرایطی برای ساختن شهربازی اتفاق می‌افتد که رسماً اعلام می‌شود فلان مسئول دولت منزلی با رقم 500 میلیارد تومان دارد. در چنین شرایطی مخاطب حق ندارد از خودش درمورد این موضوع سؤال کند که این پول از کجا آمده و آیا یک جوان حق ندارد دست به کارهایی بزند که شاید ناخوشایند باشد. متأسفانه این اتفاق‌ها در جمهوری اسلامی اتفاق می‌افتد و این در حالی است که فردی که برای جمهوری اسلامی و اهداف دینی آن تلاش می‌کند، درنهایت به این فکر می‌کند که او را به زندان نیندازند.

زائری در پایان سخنان خود گفت: در کشور ما یا باید کارهای غربی کپی شود و یا کارهای بی‌خاصیت. ساختن شهربازی معارفی فقط دردسرآفرین است. معنی این کار نقض عیب و نقص‌های این شهربازی نیست، اما این آغاز مسیری است که ما تازه نخستین قدم‌ها را در آن برمی‌داریم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۶۰۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران از برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی در ۲۵ و ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی خبر داد و گفت: شمار خودکشی در ایران کم‌تر از میانگین جهانی و ۶.۸ مورد در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.

به گزارش ستاد خبری همایش ملی پیشگیری از خودکشی، دکتر عبدالرضا پازوکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، در نشست مقدماتی برگزاری این همایش، با ابراز خرسندی از این‌که با وجود سیاه‌نمایی رسانه‌های معاند شمار خودکشی در ایران کم‌تر از متوسط جهانی است، در ادامه اظهار کرد: براساس آمار‌های جهانی میانگین خودکشی در دنیا ۱۱ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و در ایران ۶.۸ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است، با این وجود در کشور مسلمان حتی یک مورد خودکشی هم گناه است.

وی با اشاره به آمار خودکشی در کشور‌های اسکاندیناوی به‌علت شرایط خاص جغرافیایی، محیطی و نور کم در این کشور‌ها گفت: این نشست مقدمات اجرایی برای تحقق کار‌های علمی در همایش ملی پیشگیری از خودکشی در شهریور ۱۴۰۳ است تا برای پیشگیری از خودکشی با تبعات فراوان برای خانواده و جامعه، اقدام موثری انجام شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به آیه ۳۲ سوره مائده درباره اهمیت نجات جان انسان‌ها، خاطرنشان کرد: براساس توصیه‌های الهی و دین مبین اسلام بحث نجات انسان و پیشگیری از خودکشی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی با وظیفه حفظ و ارتقاء بهداشت و درمان در کشور یک تکلیف است.

تأکید بر ضرورت حفظ تقسیم کار برای پیشگیری از خودکشی در کشور 

در ادامه این نشست، حمید یعقوبی، رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی، با تشریح اهداف همایش ملی پیشگیری از خودکشی در ادامه تصریح کرد: یکی از اهداف برگزاری این همایش تهیه نقشه بومی پیشگیری از خودکشی با استفاده از تجارب جهانی است، در عین‌حال باید علل خودکشی در ایران بیشتر شناسایی شوند که این همایش می‌تواند زمینه‌ساز این مسأله باشد.

وی  با اشاره به مقایسه آمار جدید خودکشی در ایران نسبت به سال‌های گذشته در ادامه بر ضرورت تقویت پیشگیری از خودکشی تأکید و تصریح کرد: براین اساس باید برای کاهش پدیده خودکشی در کشور تقسیم کار ملی انجام شود که باید در این زمینه سازمان ملی صدا و سیما، حوزه علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی وارد عمل شوند.

خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است

حمید پیروی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی در آگاهی‌بخشی و افزایش سطح سواد جامعه درباره این پدیده شوم در ادامه اهداف و بخش‌های مختلف این همایش را تشریح و خاطرنشان کرد: آمار خودکشی در ایالات متحده آمریکا بیش از متوسط جهانی و ۱۴.۴ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است، اما با وجود آمار اندک خودکشی در ایران (کم‌تر از میانگین جهانی) دانشگاه علوم پزشکی ایران همواره می‌کوشد تا شیب این آمار را کاهش دهد، برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی نمونه بارزی از این اقدامات است.

وی خودکشی را در ۲۳ کشور دنیا جرم دانست و در ادامه بر ضرورت اجرای کامل سند ملی خودکشی ابلاغ‌شده در سال ۱۴۰۰ تأکید کرد.

۳۰ نهاد مسئول کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور

در ادامه این نشست، غلام‌عباس ترکی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور، با تشریح سیاست‌های دادستانی کل کشور گفت: دستگاه قضایی براساس قانون اساسی وظیفه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در کنار مسئولیت رسیدگی به جرائم را بر عهده دارد، با این وجود پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یک اقدام بین‌بخشی است، و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در اختیار قوه قضائیه نیست.

وی با بیان این‌که در قانون برنامه ششم، بر پیشگیری از ۵ آسیب اجتماعی حاشیه‌نشینی، اعتیاد، بیکاری و ... تأکید شده تا آمار این آسیب‌ها به ۲۵ درصد کاهش یابد، افزود: بر این اساس مولفه‌های اقتصادی و معیشتی در کاهش آسیب‌های اجتماعی تأثیر بسزایی دارد و به‌نوعی ۳۰ نهاد در این زمینه مسئولند. 

معاون دادستانی کل کشور، ادامه داد: با وجود شمار اندک پدیده خودکشی در ایران، نسبت به میانگین جهانی، اما در مقایسه با آمار سال‌های گذشته باید اقدامات پیشگیرانه‌تری لحاظ شود، که بر این اساس ارزیابی و به‌روزرسانی سند ملی خودکشی پیشنهاد می‌شود.

ترکی در ادامه آمار‌های مرتبط با حوزه خودکشی در کشور را براساس سن جمعیتی و میزان مداخلات فوری تشریح کرد.

خودکشی در ایران بدون تعقیب کیفری 

محمدحسین صادقی، مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی با استفاده از ظرفیت دستگاه‌ها و انجمن‌های علمی در ادامه مداخله در حوزه آسیب‌های اجتماعی را از وظایف و دغدغه‌های جدی مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: براین اساس این موضوع برای همه یک تکلیف است.

 وی جایگاه ایران در زمینه آمار پدیده خودکشی را مطلوب، اما نه ایده‌آل دانست و در ادامه بر ضرورت تلاش بیشتر در این حوزه تأکید و خاطرنشان کرد: براساس آموزه‌های دینی و قرآنی حتی یک خودکشی در کشور نباید رخ دهد. با این وجود جرم خودکشی در ایران تعقیب کیفری ندارد و این در حالی است که در برخی کشور‌ها چنین نیست. 

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، با اشاره به رویکرد قوانین جزائی در تعریف حبس با درجات متعدد برای افرادی که ارتکاب خودکشی را ترغیب می‌کنند، یادآور شد: بازتاب‌های رسانه‌ای در افزایش خودکشی تأثیر بسزایی دارد، براین اساس ترویج آموزش‌های پیشگیرانه در این حوزه بسیار اثرگذار است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • باید یک تفاهم بزرگ رسانه‌ای میان ایران و عراق اتفاق بیفتد
  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • شیراز چکیده تمام افکار بزرگان است
  • عبداللهی: در همه جای دنیا این اتفاق بولد می‌شود
  • سری جدید برنامه‌های «مهمانی» و «برمودا» ساخته می‌شود
  • ادامه تحصیل زندانیان البرزی در تمام مقاطع تحصیلی
  • اندیشمندان دنیا به تغییر ساختار قدرت در جهان اتفاق‌نظر دارند
  • رونمایی از ترجمه کتاب جنبش علوی، هجرت رضوی به زبان پشتو
  • بزرگداشت روز خلیج فارس و رونمایی از ارج نامه محمدباقر وثوقی
  • خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است